Sharkatag in Hart van Nederland en RTL Nieuws (video)

Aan media-aandacht rond Sharkatag niks te klagen! Zo waren gisteren SBS Hart van Nederland én RTL Nieuws aanwezig met een cameraploeg.

De filmcrew van SBS Hart van Nederland monsterde aan op de Quo Vadis. Op deze charterboot was een groep vismaten uit Gouda en Waddinxveen aanwezig: Jurian van de Graaf, Jurian’s vader Wim, Sjaak van der Spek, Maarten van der Spek en Arjan Dijkshoorn. Ook organisator en Sportvisserij Nederland medewerker Pieter Beelen zat op deze boot. Het  leuke item – waarbij ‘live on cam’ haaien werden gevangen – werd gisteravond op televisie uitgezonden, in de late uitzending van SBS Hart van Nederland. Terugkijken kan hieronder (scroll door naar minuut 16:35, het item duurt een paar minuten):

RTL Nieuws

Ook RTL Nieuws was gisteren present bij Sharkatag. Hun cameraploeg stapte aan boord bij een van de andere boten en ook deze groep fanatieke sportvissers wist haaien voor de tv-camera te krijgen. Ook Niels Brevé, onderzoeker en medewerker van Sportvisserij Nederland was aan boord om extra toelichting te geven over de achtergrond van dit project, met als uiteindelijke doel een betere bescherming van de haaienpopulatie van de Noordzee.

Klik hier om de RTL Nieuws uitzending van gisteravond (19.30 uur) terug te kijken (inloggen/registreren verplicht). Het Sharkatag item begint bij minuut 17:50 en duurt ruim 2 minuten. 

Dagblad Trouw 14/7

Ook dagblad Trouw (oplage rond de 88.000) ging gisteren mee de zee op, voor een paginagroot artikel in de editie van vandaag (14 juli). Trouw had voor deze reportage zelfs de ‘hoofdredacteur binnenland’ afgevaardigd.

Op donderdagochtend om 06:54 uur besteedde ook het NOS Radio 1 Journaal al aandacht aan Sharkatag. Check het item hier:
http://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/uitzendingen (kies 06:00 – 07:00 en dan even de balk bovenin doorscrollen naar 54:45)

De verwachting is dat er ook morgen (zaterdag 15 juli) weer de nodige regionale en landelijke media aan boord zal stappen. Dit alles ervan uitgaande dat morgen doorgaat. Vandaag is door de organisatie helaas gecanceld vanwege de harde wind en golfhoogte.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.