Roofvis spektakel op het Volkerak in slotakkoord Vis TV gemist?

Afgelopen zondag gingen Ed en Marco in de laatste aflevering van Vis TV roofvissen op het Volkerak. Deze voormalige zeearm staat vooral bekend om zijn monstersnoeken en megabaarzen. Vanuit de boot gaat het duo trollend en werpend achter deze mogelijke recordvissen aan. Bekijk de hele uitzending nu online terug!

Het Volkerak is een prachtig viswater waar vooral goed vanuit de boot kan worden gevist. Door de indrukwekkende omvang kan het er bij veel wind echter ook flink spoken. Gelukkig is het op de dag van de opnames schitterend weer en worden Ed en Marco bij aankomst verwelkomd door een vriendelijk zonnetje. Misschien is het zelfs té mooi weer: rimpelloos water en een strakblauwe lucht zijn doorgaans niet de ideale omstandigheden om achter de rovers aan te gaan. 

Bekijk hier alvast de promo:

Toevalstreffer

Nadat Marco’s boot te water is gelaten, vaart het duo direct de grote lap water op. Ze beginnen met trollen om zo het Volkerak een beetje te verkennen. Met kleine, dieplopende plugjes hopen ze snel te ontdekken waar de roofvis zich ophoudt. Al na een minuut staat de Ed’s hengel krom en mag hij na een korte dril met de eerste baars van de dag poseren. De presentatoren vragen zich hardop af of dit een toevalstreffer was of de voorbode van een mogelijke topdag.


Al na een minuut is het raak voor Ed.

Enorme dreun

Als ze hun weg vervolgen, blijken de baarzen goed vertegenwoordigd in deze zone. Harde aanbeten zorgen voor een hoop actie en plezier. Het zijn echter nog niet de formaten waar het Volkerak om bekendstaat. Marco besluit om met zijn dieptemeter interessante stekken te gaan zoeken. Bijvoorbeeld een ondiepe plaat met flink wat waterplanten. Die vissen ze werpend met shads af. Dit lijkt een gouden greep, want Marco krijgt direct al een enorme dreun op zijn hengel. Er verschijnt een vis aan het oppervlak waar je u tegen zegt. Benieuwd wat voor Volkerak-monster hij heeft gehaakt en wat hierna nog meer volgt? Kijk dan hier de uitzending terug.


De baarzen zijn goed vertegenwoordigd in deze aflevering.

Herhaling

Zondag werd alweer de twaalfde en daarmee laatste aflevering van dit Vis TV-seizoen uitgezonden. Wil je alle afleveringen nog eens op je gemak terugkijken? Kijk dan op www.vistv.nl.

Vanaf 28 mei tot en met 23 juli (18 juni is er geen uitzending) wordt Studio Vis Tv seizoen 2017 iedere zondag om 09.00 uur herhaald. Direct daaropvolgend (vanaf 30 juli) wordt het hele voorbije seizoen van Vis TV herhaald op hetzelfde tijdstip.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.