PENN Korpscompetitie: 34 teams in strijd om titel 2017

Aanstaande zaterdag 18 maart start de PENN Korpscompetitie met de eerste van vijf zeeviswedstrijden op het strand van Hoek van Holland. Het wordt alweer de zevende editie waarin gestreden wordt om de titel Nederlands Kampioen. Dit jaar hebben zich opnieuw 34 teams aangemeld, bestaande uit 7 vissers. Elke wedstrijd stelt een team 5 vissers op, die op het strand de strijd aangaan om meer vissen te vangen dan de andere teams. In 2016 werd de competitie pas beslist tijdens de laatste wedstrijd en ook dit jaar wordt een hevige strijd verwacht.

De competitie wordt georganiseerd onder auspiciën van Sportvisserij Nederland. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld ook mogelijk om de nummers één en twee af te vaardigen naar het wereldkampioenschap. Het unieke van de competitie is echter dat deze wordt georganiseerd door de vissers zelf, met ondersteuning van hun verenigingen. Hierdoor zijn de deelnemers ervan verzekerd dat de wedstrijden onder de best mogelijke omstandigheden worden georganiseerd. De visser staat centraal.

Partners
Dit uitgangspunt zorgt er mede voor dat hoofdsponsor PENN en Zeehengelsport Magazine al voor het zevende jaar zich verbinden aan de competitie. Daarnaast werken ook Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Midwest Nederland mee. En om het plaatje compleet te maken ontbreekt een aantal selecte hengelsportspeciaalzaken niet op het affiche.

Kortom, alle voortekenen zijn aanwezig voor een nieuw succesvol seizoen. Een seizoen waar Team Vercelli / De Watergeus hun titel gaat verdedigen en het zeker niet cadeau zal krijgen. Een seizoen waar nieuwe teams hun kansen zullen proberen te grijpen. Een seizoen waarbij ieder team zich heeft voorgenomen om er mooie visdagen van te maken. Een seizoen vol uitdaging en visplezier.

Start
Zaterdag om 10.00 uur klinkt het startsignaal op het 4 kilometer lange parcours dat is uitgezet tussen Hoek van Holland en ’s-Gravenzande. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Zondagavond staan de foto’s en de complete uitslag op de site www.korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2017.

Kampioenen van 2016


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.