Gooi naar tweede gouden feederplak

Na het goud voor Oranje bij het WK Feedervissen voor Korpsen in april, maakt de Nederlandse feederploeg zich nu op voor het WK Feedervissen. De zevende editie van dit wereldkampioenschap vindt op 24 en 25 juni plaats in Portugal.

Met de winst van het WK Feedervissen voor Korpsen is Nederland weer terug aan de internationale feedertop. Na een vliegende start met de gouden plak bij het eerste WK Feedervissen in België in 2010, waren de resultaten in de jaren daarna behoorlijk wisselvallig. Ook in 2015 kon Oranje in de thuiswedstrijd aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen helaas geen potten breken.

Gouden bankrunners

De ploeg van bondscoaches Jan van Schendel en Edgar Kuus– bestaande uit Arnout van de Stadt, Ramon Ansing, Marco Hofman, Theo Leyrik, Frank van der Schaft en Ben van Ek – is daarom tot in de tenen gemotiveerd om in Portugal een goed resultaat neer te zetten. Daarbij kunnen ze bovendien rekenen op de steun van het team dat goud won op het WK Feedervissen voor Korpsen: deze ploeg neemt de taak van bankrunner op zich.

Visrijke rivier Raia

In Portugal wordt gevist aan de rivier de Raia nabij Cabeção (in de buurt van Mora, zo’n 100 kilometer oostelijk van Lissabon). Dit tot wel 80 meter brede water varieert in diepte tussen de 1,5 en 3,5 meter en is rijk aan karper, barbeel, alver, zonnebaars en forellenbaars (black bass). De eerste drie soorten worden ook in Nederland veel aan de hengel gevangen, maar met de laatste twee soorten zijn de Nederlandse feedervissers minder goed bekend.


Trainingen en wedstrijden


Daar gaan ze verandering in brengen in de trainingsweek die op maandag 19 juni begint. Na een week trainen moet Oranje de visserij ter plaatse in de vingers hebben, maar tijdens de officiële training op vrijdag 23 juni zullen ze uiteraard niet het achterste van hun tong laten zien. Het vuurwerk wordt bewaard voor de WK-wedstrijden op zaterdag 24 en zondag 25 juni. In het deelnemersveld van meer dan twintig landen vinden we Nederland dan op zondagmiddag 18.00 uur hopelijk terug in de top van het klassement.

Ben van Ek in actie


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.