Eerste WK Feeder Korpsen van start

Voor het eerst in de geschiedenis van het mondiale wedstrijdvissen met de feederhengel organiseert Spanje van 28 maart tot en met 2 april a.s. het Wereldkampioenschap Feedervissen voor Clubs. Gekozen is voor een groot reservoir met de naam Z.P.C. Een water met honderden visplekken in Fortaleny, even ten zuiden van Valencia.

Het Sportvisserij Nederland team bestaat uit Marcel Boel, Ben van Ek, Jan Willem Plekkenpol, John Vallenduuk, Edwin Timmer en coach Jan van Schendel. Een team dat dit jaar nog is geselecteerd uit de Nationale Topcompetitie Feedervissen daar er pas volgend jaar in Nederland een echte competitie voor feedervissende teams komt, waarbij het winnende team zich automatisch voor het WK Feeder Korpsen plaatst.

Zondermeer een lang gekoesterde wens van onder meer Nederland om het feedervissen in wedstrijdverband voor teams zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten. Een wens die nu in Spanje ook voor het feedervissen in vervulling gaat.

Het belooft een mooi en visrijk WK te worden. De Fishing Federation of Valencia (FPCV) heeft immers een prima parkoers aan een uitstekend viswater gekozen met vrij veel karper en giebels, maar ook alver en zelfs harder, forellenbaars en snoekbaars. De gemiddelde diepte ligt tussen 4 en 5 meter en de bekende Spaanse zon moet als het goed is de rest doen.

Maandag 27 maart begint de officiële ‘aftrap’ van het WK met de traditionele Vlaggenparade, waarna tot en met vrijdag 31 maart dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur officieel wordt getraind.

Zaterdag 1 april (geen grap) is de eerste echte WK-wedstrijd na een voorbereiding van twee uur van 10.00 tot 15.00 uur zo ook op zondag waarna om circa 17.30 uur de resultaten bekend worden gemaakt en de wereldkampioenen gehuldigd.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Sportvisserij Nederland en met toestemming geplaatst op hengelsportnieuws.nl.